Oglasio se deda nestalog Filipa nakon samoubistva njegovog druga: „BILI SU BLISKI, TELEFON JE NA VEŠTAČENJU!“

0
2467

„Hoću da znam da li je živ. Samo da mi se moj Filip javi, pa nek je i na kraju sveta.“- ovo su potresne reči Branka Jakovskog iz sremskog sela Klenak, dede Filipa Urumovića (21) koji je nastao u novembru prošle godine.

Od mladića već pet meseci nema ni traga ni glasa, a još veća misterija Filipovog nestanka pojavila se kad je njegov najbolji drug i kolega izvršio samoubistvo prošle nedelje. Mladić Lazar (26) izvršio je samoubistvo vešanjem u dvorištu svoje kuće, a njegovo telo pronađeno je prošlog ponedeljka, 1. aprila.

Njih dvojica su radili zajedno u firmi. Pre nego što je Filip nestao bili su nerazdvojni. Znam tog momka, kažu svi da je bio fin i pristojan. Ne mogu ni da pretpostavim šta bi mogao da bude razlog da digne ruku na sebe – kaže Branko:

– Ja bih voleo da je Lazar ostavio neko oproštajno pismo, da nam kaže zašto je to uradio, a možda bi nam otkrio nešto što nije smeo da kaže, da pomogne i ostavi nam neki trag koji bi nas možda doveo do mog Filipa.

Kako nezvanično saznajemo, otkriveno je da je Filipov broj telefona bio aktivan na Viberu 15. marta ove godine, četiri meseca nakon nestanka.

– Proverava se da li je komunicirano s nekim sa tog broja, kao i da li je možda bio u kontaktu sa Lazarom. Imam saznanja da istraga traje i da se intenzivno radi na Filipovom slučaju – kaže nam Branko i dodaje:

– Voleo bih i da se u cilju istrage veštači Lazarov telefon, da bismo možda otkrili da je bar jedan od njih dvojice živ.

Filipov deda kaže da je unuka poslednji put video dan pre nego što je nestao kad su se pozdravili jer je Branko putovao u Severnu Makedoniju da sa familijom proslavi Aranđelovdan.

Filip je hteo da me vozi, ali je moj sin išao sa mnom, pa nije bilo potrebe. Pozdravili smo se jer ja putujem, zagrlio me i rekao mi je: „Provedi se, kad se vratiš ja te vozim kod hirurga“ – priseća se Branko sa tugom u glasu. Prema njegovim rečima, Filipovo ponašanje mu je bilo čudno pre nestanka.

– Sada sam siguran da je imao neki veliki problem koji nije mogao da mi kaže, a inače nam je sve govorio. Tih dana nam je postavljao pitanja koja nikad nije. Pitao je moju suprugu koliko imamo para u kući, a ja sam sa njim razgovarao o tome da mu prepišem kuću – priča deda i dodaje:

– Nikada od nas nije i ne bi uzeo dinara bez da mu mi damo. Iz kuće je tog dana otišao bez ičega, od nas nije uzeo ništa, a ni svoje stvari nije poneo. Jako se plašim da mu se nešto desilo, ne znam kako preživljavamo sve ovo, od kile mesa smo ga odgajili.

Filip Urumović je, podsetimo, nestao 20. novembra prošle godine iz sela Klenak, a do sada je nađen samo njegov auto, kod mosta.

Proverene su sve kamere i ni na jednom snimku se ne vidi da je Filip skočio u reku i zato je ta mogućnost malo verovatna. Njegovi najbliži veruju u dve opcije, da je napustio sve i otišao negde da živi zbog eventualnih problema ili da je otet i da mu je možda neko i naudio – podseća izvor.

Filipov deda nam je objasnio da je on živeo sa njima od kada je otac napustio njega i njegovu majku.

Filip nam je govorio da se ne viđa sa ocem, ali ljudi iz komšiluka su nam javljali da su ga viđali sa njim. Nisam mu branio ništa, ali nije mi se dopadalo što se viđa sa njim, on je čudan čovek sa lošim navikama i plašio sam se da će posle toliko godina imali loš uticaj na Filipa. Nadam se da Filipov nestanak nema veze sa njim, ali istraga još traje i hoću samo da mi se unuk vrati, gde god da je, sve ćemo ispraviti i rešiti – kaže deda.

Još jedna misterija desila se u vezi sa nestankom Filipa Urumovića. Naime, 2. februara stigla je vest da je Filip pronađen, nažalost, mrtav. Međutim, tu informaciju istog dana demantovali su iz Urumovićeve porodice, ali i iz policije, a portal „Nestali Srbija“, koji je tu informaciju objavio, izvinio se na grešci.

Iskreno se izvinjavamo zbog nedavne greške u našem saopštenju u vezi sa nestalim mladićem, Filipom Urumovićem. Nažalost, do nesporazuma je došlo usled neistinite dojave o smrti od strane osobe koja je prijavila nestanak, što je dovelo do objave pogrešne informacije o smrti mladića – navedeno je tada u saopštenju organizacije „Nestali Srbija“.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here