PAVLOVCI: Sremsko selo skoro bez ljudi, ali je jagma za kupovinom zemlje

0
1198

Sve je više sela u Sremu u kojima ljudi skoro da nema — mladi odlaze da rade u gradove, stariji umiru u samoći i sivilu. Međutim, poslednjih godina, a posebno tokom pandemije, mnoga takva mesta postala su prava stecišta turizma. Zbog velike tražnje, kvadrat zemlje je za kratko vreme porastao i nekoliko puta.

Takav je slučaj i sa mestom pored Rume, Pavlovcima, gde je prava jagma za zemljom i gde ar danas košta i preko 2000 evra.

Može se reći da potencijal sela Pavlovci mnogima nije bio toliko poznat, sve dok Novak Đoković nije odlučio da u tom mestu kupi plac i sagradi kuću. Nakon toga, mnogi su ovo sremsko selo odabrali za svoju oazu. Zbog toga je u njemu danas gotovo nemoguće naći slobodan pedalj zemlje koji je u prodaji, a u međuvremenu i cena je porasla.

Inače, Pavlovci su jedno od najmanjih mesta u opštini Ruma, u kojoj živi svega 390 stanovnika. U naselju ima oko 175 domaćinstava, sa tri člana u proseku. Od Beograda je udaljeno 69 kilometara, od Novog Sada 46 kilometara, Rume oko sedam…

Tačno 510.000 evra za ceo plac, odnosno 2.217 evra po aru. Plac je udaljen oko 60 metara od obale Pavlovačkog jezera. Ima nešto više od 2 hektara. U okruženju se nalaze vile naših poznatih košarkaša, tenisera i fudbalera“, glasi jedan od oglasa.

Pavlovci su poznati i po Pavlovačkom jezeru, poznatijem pod nazivom Kudoš. Datira iz 1983. godine, i dužine je 400 metra. Na levoj strani jezera smešteno je nekoliko ugostiteljskih objekata, a Novakova vila ima izgrađen prilaz baš do obale Pavlovačkog jezera.

U poslednje vreme, sve je više zainteresovanih za kupovinu zemlje ili nekretnine u Pavlovcima, ali ipak svi žele da prođu što jeftinije. Iako to u poslednje vreme nije moguće s obzirom da je potražnja za nekretninama i placevima sve veća, a ponuda sve manja, samim tim i cene su skočile — sa 500 evra i na 2.000, pa i više.

Meštani se nadaju da će to uticati na trend rasta njihove varošice i da će se broj radnih mesta povećati. Nadaju se i povećanju prirodnog priraštaja, jer u ovo selu ima svega šest đaka koji pohađaju školu od prvog do četvrtog razreda.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Sputnik)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here