Nekoliko predloga kako možete nagraditi zaposlene za poslovne uspehe

0
1290

Upravljanje firmom može biti veoma stresno i naporno kako za vas, ali budite uvereni da i vaši zaposleni često imaju teške trenutke u periodima kada se desi veliki nalet obaveza.

Upravo zbog toga morate znati kako da se postavite kao pravi lider kada nastupi kriza u kompaniji i da sa druge strane nagradite vaš tim za poslovne uspehe. Kako ćete to uraditi zavisi od veličine vaše firme, kapaciteta i vrednosti koje gajite. 

Bilo kako bilo, ne dozvolite da se zaposleni osećaju zapostavljeno, te im priredite provod za pamćenje i prepričavanje.

Mi smo pripremili nekoliko predloga kako to možete uraditi, pa vas pozivamo da nastavite sa čitanjem teksta.

Korporativna žurka za veliki broj ljudi

Ukoliko predvodite kompaniju od nekoliko stotina ljudi, pretpostavljamo da makar jednom godišnje želite prirediti spektakularan događaj o kome će se dugo pričati. 

Ovo je prilika da napravite korporativnu žurku za svoje zaposlene, pozovete vaše poslovne saradnike i zajedno upriličite ovaj događaj. Proslava poslovnih uspeha kroz organizaciju velikog slavlja odličan je način da se zaposleni još više približe, ali i mogućnost da se i vi kao nosilac određenog brenda istaknete na poslovnom tržištu.

U nastavku možete pogledati šta je sve potrebno za organizaciju korporativne žurke.

Koncept proslave – morate misliti o svemu

Iako se radi o korporatvnim žurkama na kojima na prvi pogled sve izgleda isto, potreban je temeljan pristup i razmišljanje o svakom detalju. Osmišljavanje koncepta žurke podrazumeva u doslovnom smislu brigu o svemu, od toga kako će izgledati dekoracija na stolovima, pa do toga koji tip muzike će biti.

Razmislite o tematskoj večeri, ali s obzirom da se radi o korporativnoj žurci možda i ne treba hodati po previše tankom ledu.

Ukoliko smatrate da je organizacija preveliki zalogaj za vas i vaš tim i kako ne smete gubiti vreme od obaveza na poslu, kompletan posao pripreme može obaviti profesionalna firma.

Lokacija i datum

Kada kažemo lokacija, nju moramo posmatrati iz dva ugla:

  • fizička lokacija – udaljenost od grada;
  • veličina i kvalitet prostora.

Što se tiče prve stavke, potrudite se da lokacija ne bude previše udaljena od grada, a ako je to ipak slučaj, obezbedite zajednički prevoz za goste. Takođe, parking je veoma bitan kod odabira lokacije, zbog onih gostiju koji dolaze sopstvenim prevozom.

Kada je u pitanju prostor, podrazumeva se da on mora biti dovoljno veliki da svi gosti imaju komfor. Mislite o mestu za binu, podijumu za igranje i stolovima na kojima će biti poslužena hrana.

Većina sala za korporativne proslave ima sve ovo spremno, dok je na vama uglavnom samo da odredite raspored ukoliko to naravno želite.

Ono što je važnije jeste tehnička opremljenost prostora u smislu ventilacije, osvetljenja i ozvučenja, pa neka to budu kriterijumi prilikom odabira.

Hrana i muzika

Kvalitetno posluženje i muzika koja će celo veče zabavljati goste su krucijalne stvari koje jednostavno moraju biti dobre. Odaberite ketering sa slanim i slatkim poslasticama koje se jedu sa nogu i poslužene su na jednostavan i praktičan način.

Izbor muzike je uvek neugodna stvar kada se radi o proslavama, zato savetujemo da odaberete bend koji će ispoštovati standardan repertoar dobro poznat svima, kako bi svi gosti bili zadovoljni.

Profesionalno osoblje

Za kompletan užitak i brigu o tome da vašim gostima ništa ne nedostaje tokom zabave pobrinuće se sposobno i pouzdano osoblje:

  • konobari i barmeni – imaćete dovoljno pića i hrane;
  • hostese – pomažu oko realizacije događaja;
  • obezbeđenje.

Originalan team building za manje firme

Ukoliko vaša firma nije dostigla toliku veličinu prema broju zaposlenih i status kompanije kojoj je potrebna korporativna žurka, ne brinite jer se vaš manji tim može jednako dobro provesti.

U slučaju da planirate zabavne aktivnosti za manji broj ljudi, postoji više opcija za originalniji provod

Sportske aktivnosti u prirodi

Najavite team building u prirodi i unapred isplanirajte aktivnosti, te ih prezentujte zaposlenima. Ukoliko se većina složi, a uveravamo vas da ovakva okupljanja malo ko propušta, imaćete šansu za neformalnije druženje i bolje upoznavanje sa kolegama.

Evo kakav team building možete organizovati u prirodi:

  • rafting;
  • planinarenje;
  • orijentiring;
  • skijanje;
  • sportska takmičenja.

Izdvojili smo najpopularnije, dok je na vama da izaberete neku od divnih lokacija širom zemlje i sjajno se provedete.

Paintball – odličan za takmičarski duh

Ukoliko želite da podignete takmičarski duh u svom timu, paintball je sjajna aktivnost pri kojoj ćete sjajno zabaviti, isprazniti višak energije i naučiti nešto novo o svojim kolegama.

Escape room – zabava i brzo razmišljanje

Escape room je odlična aktivnost za petoro ljudi, pa tako možete podeliti svoje zaposlene u nekoliko ekipa i poslati ih na različite lokacije. Pobednik je ona ekipa koja prva pronađe izlaz iz sobe, a nagrade možete odrediti sami.

Večera i izlazak

Postoji verovatnoća da većina zaposlenih nije preterano avanturističkog duha i da njima veću zabavu predstavlja zajednička večera uz piće i razgovor, a zatim provod do ranih jutarnjih časova na račun firme.

Oslušnite želje i potrebe vašeg tima, pa se prema tome prilagodite!

Nadamo se da smo vam pružili konkretne i dobre ideje kako možete nagraditi zaposlene za prethodni uspešan period i tako im staviti do znanja da cenite njihov rad i solidarnost!

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Sandra Stanojković)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here