„Platu ostavljao u kladionici, živeo bez struje i vode“: OVAKO SE ALEKSANDAR IZVUKAO IZ KANDŽI KOCKE!

0
1758

Za momka iz Pećinaca, Aleksandra Devečerskog (33), kockanje je godinama bilo lak, ali i jedini način zarade.

Živeo sam u Pećincima, bavio sam se kao i moj otac ugostiteljstvom. Lokali u kojima sam radio neretko su imali aparate za klađenje, i ja sam tako počeo da se kockam. To su prvo bile male sume, slot aparati i po koji tiket, ali je vremenom sve to uzelo maha – počinje Aleksandar.

Kada je vremenom počeo da ostaje bez struje i vode, shvatio je da greši i rešio da se otrgne iz kandži poroka.

Moj otac koji se bavio ugostoteljstvom, preminuo je, a nakon toga je majka otišla u inostranstvo kako bi zaradila novac. Ja sam ostao sa bratom u Srbiji, i ponelo me je sve to. Počeo sam toliko da se kockam da je moja plata ostajala u kladionici. Neretko sam celu platu ostavljao jer napravim dug. Dugovi su bili po nekoliko hiljada evra, plašio sam se da mi neko ne uzme kuću u kojoj sam živeo. Moj život se svodio na tikete, uplate, kazina, slot aparate, ma to je velika količina novca.

Poročni život Aleksandra je odvojio od majke i umalo je raskinuo vezu dugu sedam godina.

– Polako sam postajo sve hladniji prema majci i devojci, koja je nakon sedam godina veze htela da me ostavi. Tada sam shvatio šta se dešava i odlučio sam da odem u Novi Sad. Moje selo je malo mesto i svi se znamo, tako da mi je trebala promena grada i okruženja da počnem život od nule – priseća se Aleksandar.

Otišao sam tamo, počeo da radim i učio sam dosta. Čitao sam knjige i shvatio da me zanima marketing, ali ne piramidalni nego mrežni marketing. Jednom sam bio i prevaren vezano za kripto valutu, ali ovo je nešto drugačije. Počeo sam da gledam motivacione snimke, knjige, slušao svašta i shvatio da je sve u glavi. Od tada, ja sam se upustio u svoj biznis, zadržao svoju veliku ljubav, postao otac dvoje dece i izgradio život u potpunosti, kaže i ima poruku za sve one koji krenu stranputicom:

– Svi misle da je to lak način zarade i da je super, ali početnička sreća kratko traje. Moj savet za sve mlade jeste da malo šire gledaju na život, da čitaju i da nađu šta im odgovara, novac može da se zaradi vrednim radom, samo je bitno da radite ono što volite. Ja sam nekada bio na dnu, nisam imao da platim osnovne račune, a danas pomažem drugima da se izdignu sa dna. Manite se, ljudi, kocke, ona nikome dobro nije donela – zaključuje Aleksandar.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Pavle Ivković/Telegraf)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here