Predrag bio vojnik na Kosovu, operisao tumor, a sada je u požaru izgubio sve

0
4956

Predrag Janković Janko (42) iz Hrtkovaca, bio je redovan vojnik junske klase u sastavu 125. motorizovane brigade 1998/99. godine, na Kosovu i Metohiji, nišandžija na haubici 122 mm, a sada mu je potrebna pomoć za lečenje i zbrinjavanje.

Da zlo bude veće, većina onoga što je imao, izgorelo je tokom nedavnog požara, koji je zahvatio njegovu kuću, koja je koliko toliko bila funkcionalna i uslovna za život. Predrag je imao operaciju tumora, bez stalnog je posla, a kako živi sam, nije uspeo da plati ni dug za struju od oko 38.000 dinara, pa mu je pre dva meseca i ona isključena.

Predrag kaže da živi od nadnice, radeći u šumi, na seči, utovaru i transportu ogrevnog i drugog drveta.

 Nikad nisam bio stalno zaposlen, jednom sam dobio priliku u gumari, ali bilo je potrebno lekarsko uverenje za rad. Kod mene je bila neka šifra, koju nisam razumeo, ali lekarsko uverenje nisam mogao da dobijem.

Posle požara u njegovoj kući je dosta teško za život. Čađ i gar na sve strane, sveće na stolu, a većina stvari i aparata nije više za upotrebu. Kako je bez ikakvih primanja, kada nije u šumi, Predrag radi kao pomoćnik majstorima na građevini.

Predrag je operisao tumor na reproduktivnim organima, te kaže da pored emotivnog bola zbog saznanja da neće moći da ima decu, sav se oseća „istrošeno i trulo, nema snage, iako ima 42 godine“.

Dok je brat bio živ, on me izdržavao. Sada živim u dosta nehumanim uslovima. Potreban mi je novac i za lečenje, a o sređivanju kuće, ne mogu ni da sanjam – dodaje Predrag.

U kući koju je uništio požar, na zidovima stoje ikone. Posebno se izdvaja slavska ikona Svetog Đorđa. Sa ponosom ističe da još čuva ikone iz Dečana i Pećke Patrijaršije. Svi koji su u mogućnosti mogu da pomognu na sledeći način:

Tekući račun za pomoć  20083735600-39

200121492423 – 59 devizni

Rs 35200000012149242359 iban

Tel. 0621480824 za post net uplate.

(Slađana Tasić)

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here