„PRODAJEM ZEMLJIŠTE, NA KILOMETAR SAM OD NOVAKA“ U Pavlovcima ar placa 7.000 evra!

0
1855

Ar placa u Pavlovcima kod Rume, košta i do 7.000 evra samo zato što imate pogled na imanje Novaka Đokovića ili ste u njegovoj blizini. Ranije ste na ovim lokacijama mogli da pazarite ar za 200-300 evra.

Otkad je najbolji srpski teniser pre pet godina sagradio kuću pored Pavlovačkog jezera u opštini Ruma, cene zemljišta su povećane i po 20 puta, pa je tako početkom septembra prošle godine prodata njiva za neverovatnih milion evra.

Novi vlasnik tada je pazario zemljište veličine 5,66 hektara odmah do placa Đokovića, a za hektar je dao 176.000 evra. U Pavlovcima više nema kuća na prodaju, ostalo je samo nekoliko placeva, a trenutno je jedna od najatraktivnijih parcela ona od 4,66 hektara. Boško Đaković, član Saveta Mesne zajednice Pavlovci, ističe da se tih skoro pet hektara zemljišta navodno prodaje za milion evra.

Tu će se, kako smo čuli, graditi teniski tereni i akva-park- kaže Đaković. I to malo što je ostalo prodaje se obavezno uz pominjanje imena Novaka Đokovića, a jedan od oglasa koji smo našli glasi:

Prodajem poljoprivredno zemljište u Pavlovcima, površine 2.914 m2, na jedan kilometar od parcele Novaka Đokovića„.

Otkako je popularni teniser došao, cena okolnog zemljišta skočila je i do 7.000 evra. Rade Frajtović iz mitrovačke agencije STIL nekretnine, kaže da je korona bila okidač da mnogi odu van grada sa porodicama.

Najam vikendica je postao popularan, a kada je pandemija počela da jenjava, mnogi su odlučili da kupe kuće uširom Sremaa ili placeve za gradnju. Rad od kuće je takođe uticao da se neki odluče da žive u mirnim krajevima. S druge strane, trend je i u svetu da se svi okreću prirodi, prirodnom načinu života, da jedu organsku hranu, a kod nas je sve to dostupno kako u Vojvodini, tako i u Šumadiji. Cene zemljišta su visoke, jer je potražnja velika, a bogati i popularni su spremni da ih plate – objašnjava Frajtović i dodaje da rast cena neće skoro stati.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here