„SAHRANILI SU ME NA FEJSBUKU“: Oprostili se od Nataše, a ona se i dalje bori!

0
1484

Videla sam svoju crno- belu fotografiju, tek tako su me sahranili„, napisala je Nataša. Jedina žena u Srbiji, ali i regionu koja se bori sa neuroendokrinim tumorom koji se nalazi na ginekološkim organima, je prelepa Nataša Nedić iz Sremske Mitrovice, a još je zovu i  medicinski fenomen. Pred hrabrošću ove majke bolest je ustuknula ali borba i dalje traje.

Osim oštrih čeljusti bolesti, ume da „zapara“ i zaboli i surovost ljudi.

Toliko zelenih slika, toliko novih lica u Fondaciji, toliko novih tužnih priča, a opet, tu smo i mi „stari“ korisnici. Hvala Bogu, mnogi su i uspeli i više ne skupljaju hitno sredstva. Da li ću i ja tako uskoro? Pre neki dan mi je jedna žena pisala da joj je više muka kad vidi moju „zelenu“ sliku na Fejsbuku. Muka je i meni, ali to je moja jedina opcija kako bih i ja postala pobednik – napisala je Nataša.

Natašina borbenost ne jenjava, ali njena siva fotografija „u znak sećanja“ koja je osvanula na jednoj grupi, veoma ju je potresla.

– Takođe je u jednoj grupi na Fb osvanula moja slika u znak sećanja. Tek tako su me sahranili. To je bio hladan tuš. Shvatila sam kako bi to izgledalo i veoma sam se potresla. Moja siva slika. Draža mi je zelena. Ljudi, dani neumorno prolaze, vreme mi klizi, izmiče. Ovim tempom novac bi se skupio za godinu dana. Ja to vreme nemam. Deli me 50.000 poruka od cilja. I puno je i nije. Život ne bi trebalo da ima cenu. Moj ima. Pomozite mi da uspem, da moja porodica ne ugleda nikada tu prokletu sivu sliku – napisala je Nataša.

Podsetimo, Nataša boluje od retkog i veoma agresivnog karcinoma grlića materice, neuroendokrinog tipa sa metastazama. U svetu od ovog tipa oboli 1%. žena. Njena borba za život traje od 2018. godine kada je i prvi put operisana. Nakon operacije primenjena je šestociklusna hemioterapija, a samo četiri meseca nakon završetka poslednjeg ciklusa, u aprilu 2019. godine bolest se agresivno vratila. Zahvatila je više mesta, između ostalog i oba plućna krila. Usledila je i druga velika operacija nakon koje su ostale aktivne promene na plućima zbog kojih Nataša nastavlja sa terapijama.

Njena borba teška je svakog dana.

– Bilo je bolno videti svoju crno belu sliku. Teško. Strašno. Ali rešili smo i taj… Nesporazum – kaže uz uzdah i dodaje:

Nema predaje. Sad su mi tu deca, na raspustu, provodimo vreme zajedno, podsećaju me zašto je važno ne posustati – priča Nataša.

Pomozimo Nataši u njenoj borbi slanjem poruke 723 na 3030 ili uplatom na dinarski račun: 160-555302-48, kao i skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

*Pristupite preko vaše mBanking aplikacije i skenirajte kod sa ekrana. Iznos je podešen na 1000 RSD, a korekcija iznosa se može uraditi u samoj aplikaciji.

Uplatom na devizni račun: 160-54000042784-76

IBAN: RS35160005400004278476

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Katarina Petrović/Telegraf)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here