Sin Đorđa Balaševića proveo Bogojavljenje u Manastiru Privina glava

0
3320

Aleksa Balašević, naslednik pokojnog kantautora Đorđa Balaševića, podelio je na društvenim mrežama impresije o poseti manastiru Privina Glava, a njegova objava pokrenula je veliki broj poruka.

– Bogojavljenje i pogruženje, zatim Sv. Jovan za nas je poseban deo godine i datum. Bogojavljenje već skoro četvrta generacija nas proslavlja – napisao je Aleksa na društvenim mrežama, uz video.

– Prijatelj i naš Zoran Janković odveo nas je prvi put u Manastir Privina Glava u Šidu gde su nas monahinje odvele do potoka gde smo se pogružili za ovu godinu. Bog se javi! – dodao je Balašević.

– Svim dobrim ljudima širom sveta želimo sreće, zdravlje, ljubavi. Naša vera je ljubav. A ljubav je teško činiti, ne zna to svako. Amin – zaključio je on.

Aleksa je, podsetimo, pre nekoliko meseci otputovao u Zambiju, zajedno sa svojom suprugom Nikolinom i najbližim saradnicima, kako bi prisustvovao ceremoniji odavanja počasti koju je ta zemlja priredila u čast njegovog oca.

– To je neopisivo, prvo ova zemlja je raj, drugo ljudi su predivni. Šta reći o zemlji koja nije nikad imala rat, niti ratovala. Ceremonija je protekla najlepše, imali smo prijem ispred Vlade i svečanosti. Dosta se pričalo o Đoletu. Puno su spomenuli divnih stvari koje ja kao sin nisam do sad čuo. Pričali smo o njegovim stavovima, pesmama, a nakon jedne konferencije zambijski pijanista je odsvirao pesmu “Noć kad sam preplivao Dunav”. Ja bih je nazvao po jednom komentaru koji sam video na internetu “Noć kad je Đole preleteo svet” – istakao je tad Aleksa i naveo koji mu je trenutak bio najemotivniji:

– Najdirljiviji čin je bio kad me je sačekala nacionalna žandarmerija na aerodromu sa kapom mornarice i stihom “žandara nema koji ne zna moj lik”, onda prijem kod gradonačelnika kući. Zaista filmski… Radimo puno na spajanju Srbije i regiona sa ovom ogromnom državom, povodom kulture, Balaševizma, možda i našeg filma.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(V.M./Blic/foto: Screenshot)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here