„Sportske igre mladih“ održane u Šidu

0
748

Početkom juna, Sportske igre mladih su po drugi put održane u Šidu. Svečano otvaranje igara i paljenje plamena prijateljstva održano je u OŠ „Branko Radičević“. Svečanom otvaranju prisuvovali su predstavnici kompanije Dunav osiguranje i predstavnici lokalne samouprave Šid.

Preko 400 osnovaca iz Opštine Šid se prijavilo za učešće u različitim sportskim disciplinama. Kako i sami kažu ponosni su jer su ove godine domaćini Sportskih igara mladih.

Šid je prošle godine po prvi put bio deo Karavana radosti i prijateljstva Sportskih igara mladih. Zabeleženi su sjajni uspesi mladih fudbalera, a velika je čast povono učestvovati u sklopu najveće sporske amaterske manifestacije, ističu u šidskom Sportskom savezu.

I ovoga puta Šiđani su se pokazali kao dobri domaćini, kod kojih se rado vraća. Sportsku priču Igara i poruku tolerancije i prijateljstva, kao i prethodnih godina, zajedno će ispisati i poslati deca iz Srbije, BiH i Hrvatske.

Uz dečje osmehe i sjajne konfete, osnovci su se okušali već u tradicionalnim disciplinama ovih igra: takmičenju u basketu „3 na 3“, malom fudbalu, igri „Lino između dve vatre „, trkama na 60 metara kao i štafetnoj trci Dunav osiguranja „Prijatelji od detinjstva“.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here