Učenici „Popovićeve” škole u projektu oživljavanja starih zanata

0
504

U Osnovnoj školi „Jovan Popović” u toku je izložba učeničkih radova od pustovane vune nastalih u saradnji sa članicama Udruženja „Zlatno runo Sirmijuma”. Reč je o novogodišnjim ukrasima nastalim kroz  projekat „Pustovanje – očuvanje zanata u školama” kojima su učenici pokazali da se starim tehnologijama i na stare načine mogu izrađivati moderni i savremeni predmeti.

U projektu su učestvovali učenici četvrtog i sedmog razreda koji su svojim rukotvorinama ukrasili veliku novogodišnju jelku u holu OŠ „Jovan Popović”.

Dajana Savićević predsednica Udruženja „Zlatno runo Sirmijuma” navodi da je pustovanje vune tehnika nastala još u doba neolita i dodaje:

Odlučili smo se za Popovićevu  školu posle jedne održane radionice jer smo videli da se deci to svidelo, da im je zanimljivo i da su se zainteresovali. Počeli smo još od septembra, prvo smo učenike upoznavali sa materijalima, vunom, načinom prerade, na neki način edukovali. Moram da ih pohvalim da su bili vredni i maštoviti, tako da su napravili divne predmete.”

Ljiljana Radulović učiteljica IV-3 razreda Osnovne škole „Jovan Popović” zahvalila se Udruženju „Zlatno runo Sirmijuma” što su im omogućili da učestvuju u njihovom projektu.

Učenici koji su pohađali ovu radionicu naučili su kako se valja vuna i za svoj rad su dobili diplome.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here