ŠTA ČEKA TUŽILAŠTVO: Postoji li zakon i za Vasilija Radosavljevića?

2
121

Iako je prošlo više od godinu dana od kako je Osnovnom javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici podneto obaveštenje o sumnji na učinjeno krivično delo u vezi sa placem u strogom centru grada, koji je iz državnog vlasništva prebačen u vlasništvo Vasilija Radosavljevića – do danas nema odgovora.

PIŠE:
Milan Milivojević

Da podsetimo, reč je o placu u samom centru grada, u ulici Kralja Petra I broj 1 (gde je nekad bila “Žitoprometova” pekara), u čijem dvorišnom delu je Vasilije Radosavljević ozidao zgradu sa stanovima i poslovnim lokalima u prizemlju. Taj plac bio je u vlasništvu JP “Vojvodinašume” da bi, pre nešto više od desetak godina, jedan deo tog placa prešao u vlasništvo Radosavljevića. Po našim saznanjima, reč je o ustupanju bez nadoknade.

O tome smo već pisali u tekstovima  http://mitrovica.info/dokle-ce-mitrovcane-da-pljacka-jedan-covek/ od 18.01.2016. godine i  http://mitrovica.info/da-li-je-vasilije-radosavljevic-jaci-od-drzave-srbije/ od 19. 01. 2016. godine.

S obzirom da smo smatrali da je reč o velikom kriminalu podneli smo krajem januara iste godine Osnovnom javnom tužilaštvu Obaveštenje o svim saznanjima koja smo imali o tom slučaju.

U međuvremenu, objavljen je i članak koji se odnosi na istu temu, a u čijoj je srži reagovanje jednog komšije na ono što im je učinio beskrupulozni Vasilije Radosavljević. Reč je o tekstu   http://mitrovica.info/reagovanje-gradana-pokrao-ih-komsija-vasa-iz-dss-a/ od 22. 01. 2016.

Naivno čekajući odgovor iz Tužilaštva, u međuvremenu saznajemo da je Radosavljević počeo da prodaje stanove koji su bili deo te zgrade ozidane na pomenutom placu. Nakon više od godinu dana, proteklog u ćutanju Tužilaštva, odlučili smo da, na osnovu Zakona o slobodnom pristupu informacijama, saznamo o čemu se radi, pa smo poslali dopis.

Iz Tužilaštva su odgovorili da oni u svakoj situaciji, bez izuzetka, preduzimaju sve radnje iz svoje nadležnosti koje se odnose na gonjenje učinilaca krivičnih dela. Kako se navodi u odgovoru, i u ovom slučaju u toku je utvrđivanje osnova sumnje da li je izvršeno krivično delo i da li će se pokrenuti krivični postupak.

U danu kada nam je stigao odgovor (reč je o 9. martu 2017. godine) Tužilaštvo nije u mogućnosti – kako sami navode – da pruži dodatne informacije jer je, i posle 14 meseci, postupak i dalje u toku.

Koliko će trajati – ne zna se.

Ne bi nas iznenadilo da, poput Karićevog postupka, dočeka i zastarenje. A posle – pojeo vuk magarca.

2 COMMENTS

  1. Sremskomitrovačko tužilaštvo je najgore tužilaštvo u celoj Srbiji, najveći stepen korupcije. O tome su i druge novine pisale.

  2. Nije to jedini primer korupcije i BEZVLASCA u Sremskoj Mitrovici.Sta je sa izgradnjom stanbenog naselje na samoj obali reke Save ,u naselju Stari Most .Sa pocetkom gradnje pmenutog naselja(od strane ne tako obicnih ljudi) prestala je da se uredjuje i odrzava mala plaza koja je do tog vremena a i kasnije i pored smeca,omiljeno kupaliste starijih Mitrovcana i majki sa malom decom.Razlog sto je to tako jesu velike guzve na velikoj plazi gde se starija omladina zabevlja.Nekad(do pre dve godine-dopocetka izgradnje privatnih kuca)mala plaza je imala redovno odrzavani tus,kabinu za presvacenje , korpe za smece i redovno popravljane klupe i stolove za piknik.Pocelo se sa izgradnjom sportski terena za kosarku ,odbojku na pesku i mali fudbal pa umesto da se nastavi sa daljim uredjenjem obale za sport irekreaciju sirih masa Mitrovice svelo se na privatizaciju obale reke do siroke masa tu istu reku mogu da posmatraju sa nasipa a za uzivanje ce da se postaraju oni sa PARTIJSKIM I BANKOVNIM knjizizama.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here