Dom za stare naplatio 400 evra za tri dana nege čoveka na samrti!

2
4472

Meštani Laćarka, među kojima je Nikola Barać (51) živeo, kažu da je imao težak život kojeg je mučno opisivati. Izbegao je sa svog ognjišta iz Cetingrada kod Karlovca, zbog rata, dugi niz godina se borio sa teškom bolesti koja je imala mnoge komplikacije.

Kada je prerano sklopio oči i preminuo, kako navodi „SremOnline„, zbog bahatih i bezobzirnih ljudi, Nikola ne može da počiva u miru.

Kažu ljudi da je Nikola bio čovek koji je živeo svoj život mirno. Sa svima je bio dobar, svi su ga poštovali i za njega niko ne može da kaže nijednu ružnu reč. Samo najbliži članovi njegove porodice znaju kakvu muku je mučio. Bolest ga je lomila, bacala na kolena, ali ovaj hrabri čovek se borio do poslednjeg daha.

Poslednji dani njegovog života zahtevali su stručnu pomoć i negu.

Životnu borbu izgubio je u domu “Lipa” u Sremskoj Mitrovici u kojem je boravio svega tri dana. To ipak nije sprečilo bahatog vlasnika pomenutog doma da Nikolinoj porodici naplati čitav mesečni iznos, 400 eura, kao da je Barać u domu boravio svih 30, a ne tačno tri dana.

Naravno, usledili su apeli vlasniku ovog doma – ali bez uspeha, jer je dotični ostajao istrajan u svojoj nameri da zaradi novac na tuđoj muci i nesreći.

Nikola je preminuo, sahranjen, ali ne može da počiva u miru, kaže njegova udovica Slavica.

Njegovoj porodici pored svih troškova sahrane, uz veliki iznos novca koji je trošen na lečenje je na teret stavljeno i dodatnih 400 evra koje je porodica sakupila, isplatila i koje vlasnik doma ni ne pomišlja da vrati.

Slavica, koja je prerano ostala udovica, apelovala je na vlasnika doma i tražila povraćaj novca, koji do zaključenja ovog teksta nije dobila. Ovaj Dom poznat po tome što je u toku decembra bio zatvoren zbog problema sa dozvolama za rad, pa je, u međuuvremenu, ponovo otvoren.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(SremOnline)

2 COMMENTS

  1. Zavrsice i on i njegovi u tom domu pa ce se setiti muke, nikom bezobrazluk dobro doneo nije, mozda samo trenutno ali na duge staze nikako.
    Setice se taj svega pre ili kansije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here