Država kupila kuće na selu za 8 šidskih porodica

0
515

Osam porodica potpisalo je ugovor o bespovratnim sredstvima za kupoprodaju seoske kuće sa okućnicom na području šidske opštine. Reč je o trojnom ugovoru između opštine, kupaca i prodavaca kuće i o završnom koraku ka sticanju vlasničkog statusa nad izabranim seoskim domaćinstvom.

Predsednik opštine Šid Zoran Semenović istakao je da je tim lokalne samouprave, koji je radio na prikupljanju i proveri dokumentacije, uspešno završio još jedan krug konkursa, ističući da se u postupku obrade nalazi još 17 prijava.

Zahvaljujem se saradniku Nikoli Beševiću na predanom radu kako bi konkurs bio uspešno okončan, a proces podnošenja dokumentacije olakšan za sve porodice – kazao je Semenović. – Ministarstvo neumorno sprovodi ovaj projekat koji se ogleda u razvoju i napretku sela i u mnogome je značajan, posebno za porodice koje svoju budućnost vide u seoskim sredinama.

Kroz saradnju sa Ministarstvom za brigu o selu, na ovaj način Opština Šid je u poslednjih godinu dana rešila problem stambenog pitanja ukupno 33 porodice.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here