Mitrovački naprednjaci ukinuli odborničke nadoknade: DEO OPOZICIJE RAZOČARAN!

0
1061

Odbornici Skupštine grada Sremska Mitrovica jednoglasno su doneli odluku da se ukinu nadoknade za odbornike, a ovim potezom Grad će uštedeti oko dva miliona dinara mesečno, što ukupno iznosi oko 24 miliona dinara godišnje.

Predsednik Skupštine Grada Sremska Mitrovica, Vladimir Pavlović predložio je na sednici Skupštine grada dopunu dnevnog reda kojom bi se raspravljalo o ukidanju odborničkih naknada. Ova inicijativa izazvala je živu raspravu među 61 odbornikom Sremske Mitrovice.

– Skupština grada je donela odluku kojom se ukidaju naknade odbornika, mogu samo reći da je ova odluka doneta jednoglasno, ukupno u parlamentu imamo 61 odbornika, naknada je bila 20.000 dinara plus porezi i doprinosi. To ovaj grad košta na mesečnom nivou oko dva miliona dinara odnosno na godišnjem nivou negde oko 24 miliona dinara, mi ćemo u narednom periodu odlučiti gde ćemo preusmeriti ta sredstva, da li će to biti na dečija igrališta ili u zdravstvo, videćemo. Počeli smo rekonstrukciju i izgradnju novih igrališta, to je velik posao u kom smo već odmakli, ima oko 100 igrališta u gradu, molim za strpljenje tamo gde igrališta nisu urađena kao na primer ulica Jovana Dučića i Gajeva ulica – istakao je prvi čovek Sremske Mitrovice.

Odborničke naknade, koje često prate ovu funkciju, smatraju se određenim oblikom stimulacije za obavljanje odborničkog posla. Međutim, predsednik Skupštine grada tvrdi da bi ukidanje ovih naknada moglo da oslobodi odbornike bilo kakvih sumnji u vezi sa njihovim motivima za obavljanje funkcije i da bi se time naglasila njihova predanost javnom interesu.

Odborničke naknade u Sremskoj Mitrovici se ukidaju od 1. januara 2024. godine.

Podsetimo, ukidanje odborničkih nadoknada prvi je predložio upravo naš SM Portal i to još 2014. godine. Tadašnji saziv gradske skupštine na čelu sa Milanom Kovačevićem nekoliko godina je u potpunosti ignorisao ovaj predlog, o čemu možete čitati OVDE. Takođe, i lider opozicionog udruženja „Grad za sve nas“ Vladimir Petković, u vreme kada je bio gradonačelnik Sremske Mitrovice 2016. godine, o predlogu za ukidanje odborničkih nadoknada nije ni razmišljao, a kamoli pokretao inicijativu.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here