“Soko” preko Srema ponovo juri 200 na sat!

0
938

Vozovi na brzoj pruzi Beograd – Novi Sad ponovo saobraćaju duž čitave deonice projektovanom brzinom, odnosno maksimalnom brzinom od 200 kilometara na sat, u skladu sa redom vožnje, objavila je Infrastruktura železnice Srbije.

Kako je precizirano, izvođači radova završili su mašinsko regulisanje koloseka na delu brze pruge između Beške i Кarlovačkih Vinograda i na taj način završene su sve planirane aktivnosti na tekućem održavanju, čime su se stekli uslovi da brzina vozova bude vraćena sa 160 na maksimalnih 200 kilometra na sat, kako je to projektovano redom vožnje, navedeno je u saopštenju.

Podseća se da je Infrastruktura železnica Srbije 10. januara iz preventivnih razloga na dve lokacije na brzoj pruzi Beograd – Novi Sad smanjila brzinu vozova sa 200 na 160 kilometara na sat.

Radilo se o dvokolosečnim deonicama Stara Pazova – Inđija i Beška – Karlovački Vinogradi, gde je brzina vozova bila smanjena za 40 kilometara na sat, zbog čega je putovanje brzom prugom između Beograda i Novog Sada trajalo svega tri do pet minuta duže.

Pored toga, stručne službe Infrastrukture železnica Srbije zamenile su i ukradene delove kontaktne mreže iznad železničke pruge na dve lokacije između Beograda i Novog Sada.

Zbog otkrivene loše geometrije koloseka i krađe osam čvrstih tačaka kontaktne mreže Infrastruktura železnica Srbije je bila prinuđena da 12. januara na deonicama brze pruge Inđija – Beška i Sremski Кarlovci – Petrovaradin uvede lagane vožnje sa 20 kilometra na sat, umesto projektovane brzine od 200 kilometara na sat.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here